5 Essentiële Eigenschappen Van Sollicitanten

Bron: bizz.rnews.be

Bill Bartmann, een columnist bij het Amerikaaanse Entrepreneur.com, nam de afgelopen jaren bij al zijn bedrijven ruim 10.000 mensen in dienst. Er zijn vijf karaktereigenschappen waar u altijd op moet letten bij de kandidaten.

Ervaring. Bartmann zegt niemand in dienst te nemen met ervaring. “Die komen dan met allerlei bagage waar wij weer van af moeten.” Beter kunt u in de CV’s op zoek gaan naar de juiste insteek. Pakt hij de problemen juist aan? Leert hij snel?

Houding. Volgens Bartmann kwam er ooit een chauffeur bij hem in dienst die al acht keer op dezelfde baan solliciteerde. “Toen heb ik haar maar aangenomen, ik kon niet anders.” En personeel met de juiste houding mag u best belonen. “Een vrouw was eens laat op kantoor, haar auto was stuk en ze had kilometers gelopen om hier nog te komen. Dat is pas een houding! Ik heb meteen een nieuwe auto voor haar gekocht.”

Intelligentie. Een diploma zegt niet veel, maar het vermogen nieuwe dingen te bedenken, grenzen te verleggen en dingen te doen die voorheen onmogelijk waren, zegt wel wat.

Intensiteit. “Ik vertelde sollicitanten keer op keer: dit is de moeilijkste en beste baan die je ooit krijgt”, legt Bartmann uit. “Als dat ze afschrok, was ik vooral blij dat ik daar niet later achter hoefde te komen.”

Integriteit. Uw werknemers moeten, net als u, doen wat ze beloven. “Als een telefoniste zegt terug te bellen binnen dertig dagen, moet dat op die dertigste dag gebeuren, en niet op de 29ste of 31ste.” Ze moeten bovendien het lef hebben om slecht nieuws te vertellen en ze moeten op tijd komen.